Kitartóan ütötte és a szobába zárta szállásadóját egy férfi Hajdú-Biharban

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki bántalmazta azt, akinél lakott. 

A vádirat szerint a vádlott férfi élettársa jó viszonyt ápolt a sértettel, akitől bérbe vett egy ingatlant, majd 2023 év elején a sértett megengedte, hogy a vádlott is a házba költözzön, azonban ahhoz nem járult hozzá, hogy a férfi oda be is jelentkezzen.

2023 tavaszán az élettársak között megromlott a kapcsolat és a vádlott egyre gyakoribb ittassága miatt feszültség alakult ki közöttük. 2023. május 24-én 18 óra körüli időben ért haza a vádlott, ekkor azonban már ott volt a ház tulajdonosa, aki felszólította a férfit, hogy költözzön el. A vádlott ekkor feldühödött a korábbi sérelmek miatt, ezért behívta a sértettet a házba, ahol rögtön rátámadt, ruházatát megragadta és a fejét többször a cserépkályhába ütötte. A rémült sértett ezután a ház hátsó ajtaján akart elmenekülni a vádlott elől, ezt azonban a férfi megakadályozta, az ajtót belülről kulcsra zárta és a kulcsot eltette. Az egyre indulatosabb vádlott a sértettet veréssel és megöléssel fenyegette, majd ismételten rátámadt, ököllel fejen ütötte és a padlóra eső férfit a mellkasán megrúgta. A sértett megpróbált védekezni, magához vett a házban egy teleszkópos nyelet, azt azonban a vádlott elvette tőle és azzal többször ráütött a hátára.

A vádlott a kitartó bántalmazás közben megalázó és sértő kijelentéseket tett a sértett felé, majd egy idő után a szabadságában korlátozott férfi vérző fejét letörölte és ráparancsolt, hogy azt kell mondania mindenkinek, hogy a kútnál elesett és a vádlott nyújtott neki segítséget.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében az arcán, fején többszörös zúzódásos sérüléseket szenvedett, továbbá az arccsontja eltört.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A jelenleg távoltartás hatálya alatt álló vádlott ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádirat emellett mértékes indítványként azt tartalmazza, hogy amennyiben a törvényi feltételek fennállnak, a járásbíróság a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélje és 3 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !