Letartóztatásban a kábítószer-kereskedő családfő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 56 éves bátonyterenyei férfi letartóztatását, aki külföldről is irányította a magyarországi lakóhelyén kiépített drogkereskedelmet.

A  nyomozás  adatai szerint a férfi évek óta dolgozik Hollandiában, azonban rendszeresen hazalátogat bátonyterenyei otthonába, ahol egykori feleségével élnek.

A gyanúsított a ház egyik helyiségében nagy mennyiségű, különböző állagú kábítószert halmozott fel, külön-külön porciózva és csomagolva. 2023-ban, a belföldi tartózkodásai alkalmával többször is adott el kábítószert az ismerősi körében, valamint lánya akkori élettársa fogyasztásra és továbbértékesítésre is kapott a drogból. Amikor a férfi Hollandiában tartózkodott, az anyagok átadását a volt felesége intézte.

A 2024. május 2-án a nyomozók összesen több mint 930 gramm - kábítószernek minősülő anyagot - port és tablettát foglaltak le az ingatlanban. A rendőrök az intézkedés során lefoglaltak még egy engedély nélkül tartott vadászfegyver és több lőszert is.

A nyomozók a férfit kábítószer-kereskedelem és lőfegyverrel visszaélés bűntettnek elkövetésével gyanúsították meg, az ügyészség indítványt tett a letartóztatására. A nyomozási bíró az ügyészi indítványban foglaltakkal egyetértett és elrendelte a férfi letartóztatását. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !