Gyógyszerre ivott, majd szétverte a mentőautó berendezését egy férfi Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Szegeden a segítségére siető mentősre támadt valamint szétverte egy mentőkocsi berendezését.

A vádirat szerint a férfi nyugtatókra ivott alkoholt, amitől rosszul lett, ezért egy kerékpárútra lefeküdt. A járókelők értesítették a mentőket, akik beszállították a kórházba. Út közben a vádlott egyiküktől cigarettát kért, de nem kapott, illetve közölték vele, hogy a mentőautóban nem is dohányozhat. Ettől a vádlott indulatossá vált, köpködni kezdett, valamint szidalmazta a mentőápolót, aki vele maradt, míg társa ülőkocsiért bement a klinikára. Mikor a vádlott felemelt ököllel indult meg az ápoló felé, a sértett rácsukta a mentő ajtaját, ahol törni-zúzni kezdett, majd onnan tárgyakat hajított ki a mentős felé.

A vádlottat csak több egészségügyi dolgozónak együttesen sikerült megfékeznie. Magatartásával a mentőautóban és berendezéseiben mintegy 700 000 forint kárt okozott, mely nem térült meg.

Az elkövetőt a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal valamint rongálással vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !