Vérfürdőbe torkollott a volt barátok balhéja Kecskeméten

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség - másodfokú ügyészségként - az ítélet helybenhagyását indítványozta a társasházi lakótársára késsel támadó kecskeméti férfival szemben indult ügyben. 

Első fokon a Kecskeméti Törvényszék járt el bíróságként a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a depressziós személyiségzavarban szenvedő férfi és a vele azonos társasházban lakó sértett között korábban baráti viszony állt fenn, ami azonban megromlott. Véletlenszerű találkozásaik alkalmával trágár módon kiabáltak egymással. 

Ilyen előzményeket követően a sértett a bűncselekmény napján, éjjel, ittas állapotban ért haza barátnőjével, azonban a lakásuk bejárati ajtaját nem tudták kinyitni, mert annak zárjába valaki pillanatragasztót nyomott. A sértett biztos volt abban, hogy ezt csak a vádlott tehette, ezért annak érdekében, hogy őt felelősségre vonja, lement annak földszinti lakásához. Dörömbölni kezdett az ajtón és felszólította a volt barátját, hogy jöjjön ki a folyosóra. A férfi a lakásból hirtelen kilépett, pofon ütötte a sértettet, majd kölcsönösen ütlegelték, lökdösték egymást.  Ezután a vádlott a lakásban felkapott egy konyhakést, majd az általa ellökött, a folyosón fekvő sértettet a fején és a felsőtestén több alkalommal megszúrta.

A férfi sérüléseiből több életveszélyes volt. A barátnője azonban rögtön értesítette a mentőket, így csak a szakszerű  orvosi beavatkozásnak köszönhető, hogy a sértett nem halt meg. 

A Kecskeméti Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a kiszabott szabadságvesztés enyhítése érdekében. 

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a törvényszék ítélete megalapozott, a vádlott cselekményének minősítése törvényes és a kiszabott büntetések is arányosak, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !