Frontális karambolt okozott egy drogos férfi, a vétlen sofőr a baleset következtében maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető bódult állapota miatt egy kanyarban átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szemből érkező autóval összeütközött. A vétlen sofőr a baleset következtében maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a Kiskunfélegyháza környéki településen élő férfi este indult el autójával Kecskemétről. A vádlott a vezetést megelőzően „kristály” fantázianéven ismert új pszichoaktív anyagot fogyasztott.

Az elkövető Kecskemétről Kiskunfélegyháza irányába a megengedett 90 km/óra helyett mintegy 95-100 km/óra sebességgel közlekedett, és bódult állapota miatt egy kanyarban nem tudta követni az út vonalvezetését, ezért áttért a bal oldali forgalmi sávba. Itt nekiütközött a szemből, szabályosan, mintegy 65-70 km/óra sebességgel érkező gépjárműnek, amelyet a sértett vezetett. Az ütközés után a két autó az úton keresztbe, egymással szemben állt meg.

A baleset következtében a sértett maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírásokat, amelyek szerint járművet csak az vezethet, aki nem áll a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve a járművel az útviszonyoknak, többek között az út vonalvezetésének megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !