230 millió forintot sikkasztott el egy autóértékesítő

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit különösen nagy értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás és jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádol az ügyészség.

A vádirat szerint a terhelt gépjármű értékesítőként dolgozott egy autókereskedésben, ahol 24 gépjárművet úgy adott el magánszemélyek részére, hogy az autók ellenértékével nem számolt el a kereskedés felé. A vételárként kapott összegeket a saját céljaira fordította. A bűncselekménnyel okozott 220 millió forintot meghaladó kár nem térült meg. 

Egy további alkalommal a terhelt tulajdonjog átruházási szerződést kötött egy személlyel, akitől egy gépjármű vételáraként 8 millió forintot vett át, azonban a gépkocsi átírása érdekében nem intézkedett, az átvett összeget pedig ebben az esetben is saját céljaira fordította, a bűncselekménnyel okozott kár itt sem térült meg.

Az ügyészség képviselője a terhelt bűnösségének beismerése esetére 9 év szabadságvesztés büntetés és 9 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság helyt adott a vádlott azon kérésének, hogy a bizonyítási indítványairól 15 napon belül írásban nyilatkozzon, a vádhatóság ugyanakkor 46 személy tanúkénti kihallgatását indítványozta. A bíróság ezt követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás 2024. szeptember 25-én a vádlott és tanúk kihallgatásával folytatódik, további tárgyalási napok pedig 2024. október 9-én, november 13-án, 20-án és 27-én lesznek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !