Életveszélyes kerékpár kölcsönzés Borsodban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy nő és két fiatalkorú fiú ellen életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntette miatt. Az elkövetők egy időskorú férfitól a korábban kölcsönkért kerékpárját úgy vették el, hogy ütlegelték, földre lökték, fejét rugdosták életveszélyes sérüléseket okozva.

A vádirat szerint a nő egy borsodi településen az utcán találkozott a 68 éves férfival, akitől elkérte a kerékpárját. A sértett odaadta, de mivel a váltó elromlott a nő visszatolta, és átadta. A férfi szidta a nőt, hogy műszaki hibát okozott, amint a nő annyira felháborodott, hogy rángatni kezdte a kerékpár hátsó kerekét és lökdöste a sértettet. Ekkor érkezett meg a helyszínre a két fiatalkorú vádlott ittas állapotban, beavatkoztak és felszólították a nőt, hogy hagyja békén a sértettet.

A sértett tovább indult, de a nő kijelentette, hogy neki kell a kerékpár, ezért a két fiatallal - akikkel baráti viszonyban volt - az idős férfi után mentek. A nő hátulról fejen ütötte, az egyik fiatalkorú szintén a fejét ütötte, amitől az áldozat a földre esett, homlokával a betonozott talajnak ütődött. A nő és másik fiatalkorú társa többször fejen rúgták a férfit, az egyik fiatal az elejtett mobiltelefonját elvette, amit később a kerékpárral együtt elrejtettek.

A sértett a bántalmazás következtében közvetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottak közül a nővel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, a fiatalkorúakkal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést, és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !