Csehországban fogtak el egy budapesti férfit, aki öt évvel ezelőtt késsel támadt rendőrökre és meg is sebesítette őket a XIII. kerületben

Csehországban fogtak el egy budapesti férfit, aki öt évvel ezelőtt késsel támadt rendőrökre és meg is sebesítette őket a XIII. kerületben - közölte a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) az MTI-vel.

Azt írták, a férfi elfogásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési egysége és az NVSZ védelmi tisztjei vettek részt.

A tájékoztatás szerint 2019 áprilisában a férfi a XIII. kerület egyik lakásában őrjöngött, emiatt rendőri intézkedést kértek. Nem tett eleget a rendőri felszólításnak, hanem egy kést vett magához, és előbb öngyilkossággal, majd a rendőrök megsebesítésével fenyegetőzött. Rá is támadt a rendőrökre, akiket megsebesített, végül csak fegyverhasználat kilátásába helyezésével tudták megfékezni.

Az ügyészség 3 év letöltendő szabadságvesztést kért a férfire, aki 2023-ban megszökött, így elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Kiemelték: a Nemzeti Védelmi Szolgálat folyamatosan figyelemmel kíséri azokat a hivatalos személy elleni erőszakos bűncselekményeket, amelyek elkövetője megszökik a hatóságok elől.

Az NVSZ védelmi tisztjei megállapították, hogy a keresett férfi Csehországban van, így - nemzetközi elfogatóparancs alapján - a cseh rendőrség célkörözési egysége április 23-án Brnóban elfogta, majd május 3-án Magyarországra szállították, és átadták a büntetőeljárást lefolytató bírónak - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !