Csalók földönfutóvá tettek egy nőt Budapesten, Kántor Norbertet nagy erőkkel keresi a rendőrség

Egy fiatal nő tett bejelentést édesanyja eltűnése miatt, miután legutolsó beszélgetésüket követően teljesen megszakadt a kapcsolat közöttük, és azt gyanította, hogy a Facebookon keresztül sem anyjával kommunikál. A körülmények miatt a fiatal nő rosszat sejtett, azt gyanította, hogy édesanyját kihasználták, esetleg meg is károsították - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A bejelentő gyanúja beigazolódni látszott; a Célkörözési Osztály nyomozói megtalálták az 57 éves édesanyát egy vidéki házban annál a nőnél, aki partnerével közösen földönfutóvá tette.

Az asszony kálváriája 2023 nyarán kezdődött, amikor egy férfi lakásfelújítási munkára jelentkezett nála, akkori barátnőjét pedig takarítani ajánlotta be. A nő kedves és segítőkész volt, több alkalommal ételt is vitt az asszonynak. Sikerült is az asszony bizalmába férkőzniük, így arra is rávették, hogy eladja III. kerületi lakását, az ingatlan vételárából azonban egy forintot sem kapott, a pár viszont rövid időn belül elköltötte a majdnem 35 millió forintot.  

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett miatt indított eljárást, és a nyomozók a 34 éves J. Barbarát 2024. április 17-én gyanúsítottként hallgatták ki, aki részletes vallomást tett.

A nő társának felkutatására tett intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre, így a nyomozó hatóság elrendelte Kántor Norbert körözését.   

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a keresett férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívón.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !