A katonaorvosi bizottságok tagjai mostantól nem dönthetnek önállóan a hadkötelesek katonai szolgálatra való alkalmasságáról Ukrajnában

A területi toborzási és szociális támogatási központok (TCK) katonaorvosi bizottságának tagjai mától nem dönthetnek saját belátásuk szerint a hadkötelesek katonai szolgálatra való alkalmasságáról vagy alkalmatlanságáról, ezentúl világos szabályokat kell betartaniuk.

Ukrajnában hatályba léptek a védelmi miniszter rendeletének megfelelően az ukrán fegyveres erőkben a katonai egészségügyi vizsgálatra vonatkozó előírások módosításai. Ezekkel a változtatásokkal megszűnt a „korlátozott alkalmasság” státusz, valamint frissült a mozgósítható vagy nem mozgósítható hadkötelesek betegségeinek listája.

„Valójában az alkalmasság egyéni elbírálása megszűnt. Mostantól a katonaorvosi bizottságok tagjai nem dönthetnek saját belátásuk szerint, hanem csakis az egyértelmű normák szerint határozhatnak. Ez lehetővé teszi a korrupció megelőzését” – állította a Védelmi Minisztérium. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !