Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői (videó)

Több Nógrád vármegyei településen hajtottak végre bűnügyi akciót a felderítők és a nyomozók, három egymástól független terjesztői hálózatot számoltak fel. A nyomozási cselekményekben közreműködtek a helyi rendőri szervek munkatársai, a Nógrád és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát és Agria Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályok beosztottjaival együttműködve.

Az akcióban részt vevő rendőrök Mátraverebélyen intézkedtek egy 47 éves férfi és 41 éves élettársa lakhelyén, akik a megalapozott gyanú szerint évek óta bűnszövetségben árusítottak kábítószert helyieknek, és a környező településen élőknek. A kutatás során munkatársaink a fogyasztáshoz és az árusításhoz használt eszközökön és tárgyakon túl bruttó 21,69 gramm, alufóliákba csomagolt, fehér port foglaltak le. A bűnügyi technikus által elvégzett gyorsteszt kábítószernek minősülő ketamin jelenlétét valószínűsítette, így a férfit és élettársát előállították a rendőr-főkapitányságra. A párt bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették őket, és a hatóság kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrség munkatársai autót, motorfűrészt, fűkaszát és LCD-televíziót foglaltak le.

Az akciósorozatban egy másik hálózat felderítése érdekében a területi és a helyi nyomozó szervek munkatársai több Nógrád vármegyei településen, további hat helyszínen hajtottak végre kutatásokat, amelyek során egy 37 éves férfit és egy 53 éves nőt állítottak elő a rendőr-főkapitányságra. A széles körű, összehangolt akció során négy helyszínről összesen közel egy kilogramm MDMA extasy hatóanyagú amfetaminszármazékot, közte 528 db tabletta formájú kábítószert foglaltak le. Ezen kívül egy bátonyterenyei lakóházban a rendőrök egy engedély nélkül tartott lőfegyvert és összesen 81 – különböző kaliberű – lőszert, egy pásztói házban további 25 db – vadászfegyverhez tartozó – illegálisan birtokolt lőszert is találtak.

A tari férfit kábítószer-kereskedelem bűntett, a bátonyterenyei nőt kábítószer-kereskedelem bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, és őrizetbe vételükről határoztak.

Vagyonvisszaszerzés során a rendőrség munkatársai pénzt, érméket, ékszereket, értékes gyűjteményt, nagy értékű tévét foglaltak le.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !