„Valami baj van?” – kérdezte a kötekedőktől egy férfi Tatabányán, majd tapétavágóval vágták meg az arcát

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség emelt vádat két garázda férfival szemben, akik közül egyikük tapétavágóval okozott sérülést a vétlen férfi arcán.

A vádirat szerint a két elkövető a tatabányai kerékpárúton italozott, beszóltak az előttük elhaladó sértettnek, aki visszafordult feléjük, megkérdezte tőlük, hogy „valami baj van?” ,mire az elkövetők ütésre emelték kezüket. Ezt látva a sértett a bal lábával eltolta magától az egyik férfit. 

Erre az egyik elkövető ököllel megütötte a sértett arcát, majd a társa megrúgta őt és a nála lévő tapétavágóval – anélkül, hogy erről társa előzetesen tudott volna – megvágta annak arcát is, ami vérezni kezdett. A tapétavágót az elkövető az úttest túloldalán lévő bokorba dobta. A vágással a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott, azonban a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban az egyik férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelésére, valamint magatartási szabályként indulatkezelési tréningen részvételre kötelezésére, míg a másik férfival szemben garázdaság vétsége miatt közérdekű munka kiszabására tett indítványt.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !