Egy kilogramm droggal tartott hazafelé, 5 év fegyházra ítélték a szolnoki férfit

A Szolnoki Törvényszék a napokban jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt, mint visszaesőt 5 év fegyházra ítélt és 8 évre eltiltott a közügyektől egy 48 éves, büntetett előéletű férfit. A vádlott ugyanis, akit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt korábban már börtönre ítéltek, 2023. július 17-én ismét „rossz útra tért”. Egy szolnoki lakásban 1 millió 100 ezer forintért 1 kilogramm kábítószert vásárolt, amivel éppen hazafelé tartott, amikor a rendőrök igazoltatták. 

Az ügyben 2024. január 4-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék 2024. április 4-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a vádiratban foglalt bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatát a bíróság elfogadta, és ítéletet hozott.

A döntés nem jogerős. A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyészség azonban súlyosítás érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !