„Az a baj, hogy részegen ez a mániám, hogy autókat akarok elvinni”

„Az a baj, hogy részegen ez a mániám, hogy autókat akarok elvinni” - mondta ezt az a 26 éves férfi, aki egy nap alatt három lezáratlan kocsit próbált beindítani és elvinni.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozói bűnügyi őrizetbe vették azt az elkövetőt, aki 14 óra körül először egy lábatlani lakótelep előtt parkoló, gyújtáskapcsolóban hagyott kulccsal lovasított meg egy autót. Haladása során balesetet okozott, a jármű mozgásképtelenné vált, így továbbállt gyalog. Három óra elteltével egy társasház nyitott udvarába ment be, beült az ott parkoló, nyitott kocsiba, és megpróbálta beindítani. Mivel nem járt eredménnyel, gondolta, a rögzítő féket kioldja, így hátragurult pár métert, majd távozott.

Újabb fél óra, és elkövetőnk talált egy szintén lezáratlan személygépkocsit egy ház udvarában. Ezt sem sikerült elvinnie, azonban 10-12 métert hátragurult vele, minek következtében a kétszárnyas kapu bal oldali oszlopának ütközött. Mind az oszlop, mind a jármű megrongálódott. A helyi lakos az ütközést követően – cipőjét hátrahagyva – elfutott a helyszínről.

A sorozatnak a rendőrök vetettek véget, akik R. Zsoltot hamar azonosították, majd elfogták. Kiderült, hogy a notórius visszaesőnek nincs vezetői engedélye, evégett, illetve a baleset okozása miatt szabálysértési eljárás indult ellene, továbbá háromrendbeli jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárás. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !