Három zálogházból lopott ékszereket egy budapesti férfi, összesen több mint 1,5 millió forint értékben

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfival szemben, aki idén júniusban három zálogházból lopott ékszereket, összesen több mint 1,5 millió forint értékben.

A vádirat szerint a vádlott 2023 júniusában elhatározta, hogy budapesti zálogházakból ékszereket lop el, amiket ezután más zálogosokhoz ad be, és ezáltal rendszeres haszonra tesz szert.

A férfi egy IX. kerületi zálogházban egy pecsétgyűrűt mutatott az eladónak, azt állítva, hogy hasonlót keres. Miután az eladó közölte, hogy nincs ilyen ékszerük, a vádlott kiment az üzletből. Néhány perccel később egy kővel betörte a kirakat üvegét, onnan felkapott egy értékes nyakláncot és egy nyakéket, majd elmenekült a helyszínről.

A férfi egy VIII. kerületi zálogházban két gyűrűt próbált fel, azonban csak az egyiket adta vissza az eladónak, a másikkal pedig – az ajtó mágneszárát kitépve - elmenekült. A harmadik helyszínen - ismét egy ferencvárosi zálogosnál - egy medálos arany nyakláncot próbált fel. Az elkövető kihasználva, hogy az eladó elfordult azért, hogy tükröt adjon, a nyitott ajtón keresztül elmenekült.

A vádlott az összesen több mint 1,5 millió forint értékben lopott ékszerek egy részét egy VIII. kerületi zálogházba adta be, amelyekért több százezer forintot kapott.

Ezen túlmenően, a vádlott egy XVII. kerületi családi házba is megpróbált betörni azért, hogy értékeket szerezzen. Amikor a férfi a bejárati ajtó melletti üvegablakot betörte, a tulajdonos felébredt, és felkapcsolta a lámpát, amire a vádlott elmenekült.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit – mint többszörös visszaesőt – üzletszerűen elkövetett lopások bűntettével, illetve kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban annak megállapításával, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !