Idős áldozata összes pénzét megszerezte egy csaló nő Budapesten

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 32 éves nővel szemben, aki 2020 decemberében álnéven ismerkedett meg egy időskorú férfival, akitől ezt követően, kölcsönre hivatkozással, összesen több mint 1 millió forintot csalt ki.

A vádirat szerint a nő munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezett, napi megélhetési gondjai voltak, ezért elhatározta, hogy csalással szerez pénzt. Az ügy sértettje - az akkor 76 éves, megromlott egészségi állapotú férfi - 2020. december 29-én, egy szakrendelésről indult hazafelé, amikor a vádlott leszólította. A nő álnéven mutatkozott be, mert eleve az volt a szándéka, hogy az időskorú férfit becsapja és pénzt szerez tőle.

A vádlott a következő hetekben elmondta az idős férfinak, hogy nehéz anyagi helyzetben van, segítségre szorul, kölcsönre van szüksége.  A folyamatos pénzkérésekkor a nő azzal hitegette a sértettet, hogy ha ad kölcsönt, azt rövid időn belül visszafizeti. Erre azonban valódi szándéka nem volt, a célja kizárólag a sértett pénzének a megszerzése volt.

A rábeszélés hatására a sértett 2021. január 6-án, egy X. kerületi bankautomatából összesen 190 000 forintot vett fel, majd átadta a csalónak. A férfi azt hitte, hogy a pénzt majd visszakapja. A vádlott további 500 000 forint felvételét kérte, de a napi limit miatt ehhez banki ügyintézésre volt szükség. A fiók alkalmazottja észlelte az időskorú férfi zavart viselkedését, a gyanúsnak ítélte a kísérőt, valamint a korábbi pénzfelvételeket, ezért a kifizetést megtagadták és rendőrt hívtak. A vádlott azonban még a járőr kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt.

A nő pár nappal később újabb találkozót beszélt meg a sértettel egy XIV. kerületi bankfióknál, ahol a férfi felvett 500 000 forintot. Átmentek egy másik bankfiókhoz, ahol a sértett további 200 000 forintot vett fel és adott át a csalónak. Pár nap elteltével a megtévesztett sértett több részletben, további 260 000 forintot vett fel bankautomatákból, és ezzel már a folyószámla hitelkeretét is túllépte.

A sértett fia 2021 februárjában észlelte édesapja készpénzfelvételeit, illetve azt, hogy a bankszámláján semmilyen pénz nem maradt, ezért letiltatták a bankkártyát és feljelentést tettek a rendőrségen.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a nőt időskorú személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint az okozott kár mértékéig vagyonelkobzásra is indítványt tett.

A vádlott szintén időskorú sértettek sérelmére elkövetett hasonló cselekményeit a nyomozó hatóság külön eljárásban vizsgálja.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !