Nem létező takarmányt adott el az interneten egy nő, közel másfél millió forintot csalt ki áldozatától

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy nő ellen, aki a sértettel történt megállapodást követően előre kérte a bálák vételérát, azonban ennek megtörténtét követően a takarmányt nem szállította le.

A vádirat szerint a fiatal nő 2022. augusztus 24-én, egy internetes hirdetési oldalon azt tette közzé, hogy rendelkezik 900 darab nagyméretű, tömörített lucerna bálával és azt nagy tételben kívánja eladni. Másnap a sértett jelentkezett a hirdetésre, telefonon vette fel a kapcsolatot a vádlott ismeretlen férfi társával, akivel megállapodott a vételárban és ezt követően 33 darab bálát vásárolt meg 1 450 000 forintért. Az ismeretlen férfi kérte a sértettet, hogy az e-mailben megküldött számlán lévő bankszámlaszámra előre utalja át az összeget és amint az megérkezik, azonnal indítani fogják a kamiont a takarmánnyal.

A sértett 2022. augusztus 26-án átutalt 1 450 000 forintot, és ezt követően telefonon ígéretet kapott arra, hogy másnap fogják szállítani a megvásárolt lucernabálát.

A sértett telefonon történt többszöri sürgetése ellenére azonban a vádlott és ismeretlen társa a takarmányt nem szállította le, mivel a vádlott azzal a hirdetés feladásának időpontjában sem rendelkezett, ezáltal tévedésbe ejtette a sértettet és 1 450 000 forint kárt okozott neki, amely nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett által az eljárás során előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt, kötelezze a vádlottat az okozott kár megtérítésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !