Észrevétlenül támadt gyilkos indulat a késelő férfiban

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő, harmincas éveiben járó férfival szemben, aki közös italozásuk során szúrta mellkason egyik ismerősét.

A vádirat lényege szerint a vádlott, élettársa és közös ismerősük – a későbbi sértett –  együtt italoztak egy siófoki hétvégi házban. A beszélgetés során a vádlott tudomást szerzett arról, hogy a sértett a korábbi szakításuk ideje alatt szálláslehetőséggel segítette az élettársát. A vádlott emiatt féltény lett, de anélkül, hogy emiatt keletkezett indulatát kimutatta volna, megkérte az ittas sértettet, hogy kísérje ki az udvarra.

A hétvégi ház udvarára érve a vádlott a nála lévő, közel 9 cm pengéjű pillangókéssel a jobb oldali elülső mellkas régióban megszúrta a sértettet, akit ezután bekísért a hétvégi házba, majd lefektette a szobában lévő ágyra.

A vádlott élettársa nem tudott az udvaron történtekről, és a sértett rosszullétét ittasságának tudta be, azonban később észlelte, hogy a férfi erősen vérzik, ezért értesítette a mentőszolgálatot. A sértett a tüdejét ért szúrás következtében közvetlen életveszélyes állapotban volt, a halál elmaradása kizárólag az idejében elvégzett orvosi ellátásnak volt köszönhető.

A vádlottat a helyszínre kiérkező rendőrök elfogták és őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását is.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !