A Darren nevű nyomkereső kutyának hála, hamar meglettek a tolvajok, akik ellopták az adománygyűjtő dobozban lévő pénzt

A szegedi rendőrök órákon belül elfogtak két férfit, akik betörtek egy helyi üzletbe, és az adománygyűjtő dobozban lévő pénzt ellopták.

A rendőrségre 2023. június 29-én, nem sokkal éjfél után érkezett bejelentés, hogy egy szegedi üzlet kirakatát két férfi betörte, és némi kutakodás után elmenekültek. A nyomozók és az egyenruhások egy nyomkereső kutyával rögtön a tett helyszínén termettek. A szemle során kiderült, hogy a tolvajok a bolt előterében lévő adománygyűjtő ládát törték össze, és abból vitték el a pénzt. 

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztályának Darren nevű kutyája már az ajtóban szagot fogott. A nyomkövetés nem csupán az üzletből ellopott, majd a tolvajok által útközben elhagyott bankjegyekig vezetett, hanem egészen az elkövetők tartózkodási helyéig. A rendőrök a 37 és 22 éves férfit elfogták, és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A rendőrség közleménye szerint a gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését nem ismerték el.

Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !