Kannabiszt termesztett a házánál egy 24 éves veszprémi férfi

A rendőrségen a Nemzeti Adó - és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága tett feljelentést, mivel egy Sümeg közeli településre - külföldről - címzett küldeményben kábítószergyanús terméket észleltek. A küldemény tartalmának átvizsgálása során egy dobozba rejtve 13 műanyag tégelyt, abban pedig összesen 124 darab növény termesztésére alkalmas magot találtak - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek, melynek eredménykeképpen megállapították, hogy a csomagon szereplő címen egy 24 éves veszprémi férfi lakik. A nyomozók az ingatlanban és annak kertjében végzett kutatás során 21 tő élő, és több szárított kábítószergyanús növényt valamint magokat találtak. Az ügyben kirendelt szakértői vizsgálatok később megállapították, hogy valamennyi növény és mag kábítószernek minősült.

A 24 éves veszprémi férfit az egyenruhások elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, és ellene kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !