A munkába szeretett volna eljutni az a mátraverebélyi férfi, aki ellopta egy gépkocsi akkumulátorát

A bátonyterenyei rendőrök eljárást folytatnak azzal a 40 éves férfivel szemben, aki ellopta egy gépkocsi akkumulátorát - közölte a rendőrség.

A mátraverebélyi lakos 2023. június 26-án a hajnali órákban több barátjával dolgozni indult, azonban a szállító jármű meghibásodása miatt dugába dőlt a tervük. A gyanúsított hirtelen elhatározásból elvitette magát Bátonyterenyére, ahol ismerősétől munka után érdeklődött. A kisváros egyik csendes utcácskájának végén megálltak a gépkocsival, ahonnan a terhelt gyalogosan indult a lakótelepre munkát keresni. Az ismerősétől kapott nemleges információtól elkeseredetten visszaindult a várakozókhoz, azonban eszébe jutott, hogy szerez egy akkumulátort a lerobbant járműbe. Meglátott egy a telepen parkoló kombit, amelynek vezető oldali ajtóüvegét betörte, az utastérbe benyúlt és kinyitotta a motorháztetőt, ahonnan a gépkocsi akkumulátorát kilopva tért vissza barátaihoz. Társainak azt mondta, hogy munkát nem, de a lerobbant járművükhöz áramforrást kapott, így az eredeti tervük szerint mehetnek dolgozni. A 40 éves férfi és társai visszatértek Mátraverebélybe, ahol a lopott alkatrészt beszerelték a „csapatszállító” autóba és munkába indultak.  

A gépkocsi tulajdonosának bejelentése alapján intézkedő nyomozók az azonnali adatgyűjtés eredményeként rövid idő alatt beazonosították a 40 éves férfit, akit lakóhelyén elfogtak, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállítottak és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A mátraverebélyi lakos a cselekmény elkövetését elismerte. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !