Majdnem egy órát vártak a mentőre, a beteg meghalt, a mentőszolgálat szerint nem történt indokolatlan késlekedés

Majdnem egy órát várt egy budaörsi család –  állításuk szerint –  hogy súlyosan vérző családtagjukhoz kijöjjön a mentő. Mire odaértek, a nő annyi vért vesztett, hogy a mentőautóban meghalt. Azt mondják, a mentőket háromszor hívta az ügyeletes, aki próbálta életben tartani a nőt. A család pert indított az Országos Mentőszolgálat ellen, akik az ügyvédi megkeresésre azt válaszolták, az ügyeletes orvos nem jelezte megfelelően, mekkora a baj - számolt be az RTL Híradó.

Draxler Kata tavaly novemberben vesztette el édesanyját. Egyik nap azt vette észre, hogy az anyja erősen vérzik. Azonnal hívta az utcájukban lévő orvosi ügyeletet, hamar oda is értek a budaörsi házhoz.

"Amikor az ügyeletes orvos kijött, szembesült azzal, hogy mennyire súlyos az állapota édesanyámnak, és ő azt látta megfelelőnek, hogy azonnal hívjon mentőt, nyilván ez akkor történt meg, miután stabilizálta édesanyám állapotát" – emlékszik vissza a tragikus napra.

Idegőrlő percek teltek el, meséli a nő, de a mentő nem jött. Közben az ügyeletes orvos szerinte profin látta el édesanyját. Fél órával később újra hívták a mentőket, majd nagyjából 10 perc múlva még egyszer. Közben a nő egyre több vért vesztett.

Az első hívástól számítva több, mint egy órát kellett várni, ami édesanyámnak az életébe került.Még be tudták tenni a mentőautóba, de nem élte túl a kórházba vezető utat.

A család pert indított az Országos Mentőszolgálat ellen, hogy mással ne történhessen meg az, ami velük történt. A mentőszolgálat a család ügyvédjének azt válaszolta, hogy ők nem hibáztak.  

A mentőszolgálat szerint mivel az őket értesítő ügyeletes nem megfelelően tájékoztatta őket a beteg állapotáról, ezért a mentésvezető úgy döntött, „ésszerű várakoztatással” várnak a felszabaduló mentőegységre. 

Az ő válaszuk szerint a bejelentés 13 óra 6 perckor történt, és 52 perccel később értek a helyszínre, szerintük nem történt indokolatlan késlekedés.