Nem érzi magát hibásnak a motoros haláláért a mentőautó sofőrje

Nem érzi magát hibásnak a tragédiáért – ezt mondta az RTL Híradónknak annak a mentőautónak a vezetője, amelynek nekiütközött és meghalt egy fiatal motoros Budapesten. A szirénázó mentőautó, amit vezetett, egy kismamához sietett, amikor egy kereszteződésben nekirohant a zöldön áthajtó, 24 éves motoros. Azonnal meghalt. A sofőr azt állítja: kellő körültekintéssel közlekedett.

Az ügyészség szerint bár a motoros a megengedett 50 km/h helyett körülbelül 80 km/h-val ment, a balesetet a vád szerint a mentőkocsi vezetője okozta.

"Úgy haladt be a kereszteződésbe, hogy azt megelőzően nem győződött meg kellő mértékben arról, hogy a haladási irányát keresztező irányban közlekedő, neki balról a Nefelejcs utca felől érkező valamennyi jármű biztosítja-e számára az akadálytalan tovább haladást." - áll a vádiratban. A mentőkocsi sofőrje ezt tagadta a bíróságon. Azt állította: kellő körültekintéssel hajtott be a kereszteződésbe. Ezután részvétét fejezte ki a meghalt motoros édesanyja felé fordulva. Az anya sírva fogadta a bocsánatkérést.

A sofőr az előkészítő ülés után az RTL Híradónak azt mondta, nem tartja magát felelősnek, mert amikor észrevette a motorost, már nem tudta elkerülni az ütközést.

A sofőr a baleset után fél évig mentőgépkocsi vezetőként dolgozott, jelenleg betonmixert vezet. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !