A pofátlanság netovábbja, amit a salgótarjáni autószerelő művelt

A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – 120 000 forint pénzbüntetést szabott ki sikkasztás vétsége miatt egy salgótarjáni férfival szemben. 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint egy rákóczibányai férfi a tulajdonát képező Volkswagen Golf típusú személygépkocsit 2022. január 23-án átadta a 27 éves vádlottnak javítás céljából. A javítás idejéről egy hétben állapodtak meg. A vádlott az autót közel három hónap elteltével, hosszabb hitegetés után vitte vissza a sértettnek, aki kifizette a javítás költségeit. Néhány nap elteltével a sértett észlelte, hogy az autó hangja hangosabb, mint a javítást megelőzően. Ennek oka az volt, hogy a vádlott a személygépkocsi katalizátorát kivágta a járműből, annak a helyére pedig egy csődarabot hegesztett. 

A sértett megkeresésére a vádlott elismerte a bűncselekményt, és megígérte, hogy még aznap visszaviszi az alkatrészt a tulajdonosnak, erre azonban nem került sor. A vádlott 115 000 forint kárt okozott a sértettnek, amelynek megtérítésére kötelezte őt a bíróság.

A bíróság döntése még nem jogerős. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !