Kétszer is betört alkalmi ismerőséhez egy mélykúti nő, végül elkábította időskorú áldozatát

A gyanú szerint kétszer is betört alkalmi ismerőséhez az a mélykúti nő, aki végül elkábította időskorú áldozatát - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A jelenlegi adataink szerint alkalmi ismerősénél jelent meg egy nő 2023. május 5-én hajnalban. Mivel bezárva találta az ajtót, azt benyomva bejutott, ekkor az időskorú felszólította, hogy azonnal hagyja el otthonát, melynek eleget is tett. Két nappal később, az esti órákban ismét megjelent a „vendég”, akit ismét a zárt ajtó fogadott, de a nyílászáró üveges részét betörve ismét bement az ingatlanba. A nő felkapcsolta villanyt és bement az alvó férfihoz, aki emiatt felébredt. Az időstől pénzt kért, melyet a korábbi ismeretség miatt adott is a férfi. Ekkor kihasználva figyelmetlenségét, telefonját és pénztárcáját is magához vette a nő. Ezután elment, majd nem sokkal később visszament, hogy további értékeket vigyen magával. Az időskorú ekkor még nem aludt el és beszélgetni kezdtek, mely során kávéval kínálta a házigazdát. A frissítőbe azonban gyógyszert tett, melytől a férfi elkábult. Ezt kihasználva aranyékszereket lopott el a nő.

Másnap reggel a sértett se a nőt, se az értékeit nem találta, így értesítette a rendőröket, akik a személyleírásnak köszönhetően beazonosították és elfogták a kifosztással és magánlaksértéssel gyanúsítható 30 éves mélykúti nőt.

A gyanúsítottat – aki ellen több bűncselekmény miatt is van folyamatban eljárás – őrizetbe vették a jánoshalmi rendőrök, akik kezdeményezték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !