Félelmében az irodájába zárkózott az a nevelő, akit gondozottja azzal fenyegetett meg, hogy szét fogja verni a fejét

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki a Somogy vármegyében lévő gondozási helyén a vezető nevelőt jogszerű eljárásában fenyegetéseivel akadályozta.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlottat 2022 nyarán számon kérte a lakásotthon vezetője, mert máshová ment gondozási helyéről, mint amit megbeszéltek. A fiú ettől azonban dühös lett, és indulatosan azzal fenyegette meg nevelőjét, hogy szét fogja verni a fejét.

A terhelt fellépése miatt a sértett megijedt, és tartva a vádlott további agresszív megnyilvánulásától, irodájába sietett, majd annak ajtaját is bezárta. Kis idő múlva a fiú megjelent a nevelői szoba előtt, ahol továbbra is kiabált, megöléssel fenyegette a nevelőt és a kilincset rángatta. Mivel a vádlott az ajtót nem tudta kinyitni, ezért dühében ököllel rá ütött, ami az ütés erejétől egy kis részen beszakadt.

A fiú agresszív viselkedése miatt a nevelő körülbelül 30 percen keresztül nem mert kijönni az irodából, ezáltal feladatai elvégzésében is akadályozva volt.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !