Keresés ebben a blogban

Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb szabású kábítószeres realizálását vezényelték le a Pest vármegyei felderítők

Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb szabású kábítószeres realizálását vezényelték le a Pest vármegyei felderítők. A drogkereskedés meghiúsításával kb. 125 millió forintnyi kokaint vontak ki a piacról, öt ember személyi szabadságát korlátoztatták.

Nem újdonság, ha a Pest vármegyei felderítők beleállnak egy információba, annak előbb-utóbb földre fektetés és jövedelmező üzletek felszámolása a vége. Nem volt ez másként 2023. május 6-án sem, amikor egy nemzetközi társzervekkel lezongorázott, gyümölcsöző információcserével is megspékelt nyomozásukkal hozták helyzetbe magukat. Megérte az előkészítő munka, az egységek összehangolása, az akció részleteinek kidolgozása, a több száz kilométer autózás - olvasható a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Mindenki felvette pozícióját 2023. május 6-án délután, az M1 autópálya egyik Győr-Moson-Sopron vármegyei pihenőhelyén és környékén. Az egyik pillanatban még békésen kávézgató célszemélyeket néhány másodperccel később már egy hegyomlásnyi rendőr vitte padlóra. A rajtaütés az észlelést, a felocsúdást, no meg persze a menekülést is kizárta. A három férfi, a 21 éves D. Norbert, a 35 éves O. József, valamint a 44 éves S. László aztán bilincselve, civil-, és egyenruhások gyűrűjében várakozott, a bűnügyi technikusok és a szolgálati kutya színre lépésével pedig megkezdődött autóik átkutatása.

A vidéki ütéssel egy időben egy fővárosi helyszínen is hasonló forgatókönyv alapján ismerkedtek meg a rendőrök a 31 éves N. Istvánnal. Autójának csomagtartójában megtalálták azt a bőröndöt, amely a papucs és a melegítőfelső mellett fekete, tégla alakú csomagokat is rejtett. A gondos, piros paprikával bélelt csomagolással kétféle anyagot lepleztek. Két minibála kokaint, öt marihuánát tartalmazott a helyszíni vizsgálat szerint. A fehér anyag több mint 2 kilogrammot, a zöld törmelék több mint 1 kg-ot nyomott.

Az intézkedések nem értek azonban véget, öt további emberért is elindultak fővárosi, illetve Pest vármegyei helyszínekre. A Terrorelhárítási Központ közreműködésül kért munkatársaira rá is sötétedett, mire egy kerepesi címre értek. A speciálisan képzett műveleti egységek bevonását az indokolta, hogy az ott lakó E-C. Bernard vonatkozásában felmerült, fegyvert birtokol. Az ő és a többi célszemély elfogása gyorsan és hibamentesen történt.

A Pest vármegyei felderítők a vagyon-visszaszerzést szem előtt tartva 1 millió forintot, arany ékszereket, valamint két nagyértékű autót is lefoglaltak. Hasonló sorsa jutottak azok a kábítószerfogyasztást, kereskedést alátámasztó eszközök is (tömött pakettek, tabletták, fehér poros edények, kanalak, mérlegek, mobiltelefonok), amelyeket a kutatások alkalmával találtak.

A csapat tagjai, O. József, D. Norbert, E-C. Bernard, E-C. Dominik, A. Dávid, S. László, valamint N. István jó ideje működtették országokon és határokon átnyúló drogcsempész üzletüket. Volt, aki kiépítette, irányította, karmesterkedte a rendszert, volt, aki futárként utazta át az országokat „téglákkal” a csomagtartóban. Egy-egy kanyarért - a drog mennyiségétől függően - akár milliós fizetség is járt a szállítónak, a megbízók körönként akár 10 millió forintos hasznot hajtottak. Fő profiljuk a kokain volt, amelyet marihuánával egészítettek ki. A feketézők aztán Budapesten és a szomszédos vármegyékben adták tovább  a cuccot vevőkörüknek.

A most megakasztott kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna higítva tovább adni, kb. 125 milliós bevételt elkönyvelve.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályán az azóta letartóztatott O. József, S. László, N. István, D. Norbert, valamint a bűnügyi felügyelet alá helyezett A. Dávid ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, E-C. Dominik, E-C. Bernard, R. Anna, valamint S-L. Szilvia ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !