Egy kiskunhalasi nő és az élettársa időskorú, nehezen mozgó, hallássérült ismerősüket fosztották meg értékeitől

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy nővel és élettársával szemben, akik az időskorú, nehezen mozgó, hallássérült ismerősüket úgy fosztották meg értékeitől, hogy előtte a házának kameráit is kikapcsolták.

A vádirat szerint a kiskunhalasi nő és az élettársa – az ügy vádlottjai – munkavégzés kapcsán korábban többször megfordultak a 80 éves, nehezen mozgó, hallássérült férfi házában, így jól ismerték a helyszínt és azt, hogy a többnyire bottal közlekedő sértett az egészségi állapota miatt a bűncselekmény elhárítására nem képes. A nő 2022. szeptember 12-én - röviddel azután, hogy őt a bíróság egy korábbi kifosztás miatt felfüggesztett börtönre ítélte - az esti órákban, a bűncselekmény elkövetésére készülve, kikapcsolta az idős nyugdíjas házának udvari kameráit, majd élettársa becsöngetett áldozatukhoz, hogy kicsalja a házból.

Amíg a férfi vádlott a kapuban feltartotta az idős kora miatt figyelmetlen és óvatlan sértettet, a nő besurrant az ingatlanba és egy elektromos grillsütőt, valamint egy szerszámkészletet vett magához. A nő mozgására az udvari mozgásérzékelő lámpa többször felvillant és hangjelzést is adott, azonban a kapuban álló és a nő bűntársával beszélgető, nagyothalló férfi ezt nem vette észre. A nő a házban szerzett zsákmánnyal elbújt az udvarban, majd miután a sértett visszament a házba, társa után ő is észrevétlenül távozott.

A nyomozás során kiderült, hogy a nő néhány nappal korábban a délelőtti órákban – mivel tudta azt, hogy az időskorú sértett olyankor rendszerint nem tartózkodik otthon – a kerítésen átugorva bement az ingatlan udvarába, majd a nyitott ablakon bemászott a házba is, ahonnan végül egy horgászfelszereléssel távozott.

Az ügyészség a párost kifosztás bűntettével vádolja, emellett a nőnek üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt is felelnie kell. Az ügyészség mindkettőjükkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a nő esetében a korábbi felfüggesztett büntetés végrehajtását is el kell rendelni. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !