Ököllel támadt unokatestvére 15 éves gyermekére az agresszív sziráki férfi, a fiatal keze eltört

A Pásztói Járási Ügyészség indítványával egyezően a bíróság büntetőeljárásjogi kényszerintézkedésként távoltartást rendelt el egy 29 éves sziráki férfi ellen, aki családtagjait fenyegette és bántalmazta.

A férfi 2023. január és április között több alkalommal életveszélyesen megfenyegette az unokatestvérét, 2023. február 18-án az esti órákban pedig előzetes szóváltást követően tarkón is ütötte a nőt, aki az ütéstől a földre esett, majd miután felállt, a férfi többször arcon ütötte. Az elkövető ezen túl 2023. március 23-án egy sziráki ingatlan udvarán ököllel támadt unokatestvére 15 éves gyermekére, aki védekezésképpen maga elé emelte a kezét, melyet a férfi olyan nagy erővel ütött meg, hogy eltörte a fiatal kezét.

A nyomozó hatóság súlyos testi sértéssel, zaklatással és könnyű testi sértéssel gyanúsította meg a férfit.

A folyamatban lévő büntetőeljárásban a sértettek távoltartást kértek az agresszív rokonnal szemben. Ez a kényszerintézkedés szabadságvesztés büntetéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja esetén rendelhető el, ha a gyanúsított letartóztatásának elrendelése nem feltétlenül szükséges, ugyanakkor megalapozottan feltételezhető, hogy a sértettet befolyásolná, megfélemlítené, vagy újabb bűncselekményt kísérelne meg vele szemben elkövetni.

A járási ügyészség a sértett kérelmével egyetértve a bűnismétlés megakadályozása érdekében a Salgótarjáni Járásbíróságon indítványozta a távoltartás elrendelését.

A bíróság 4 hónapra rendelte el a férfi távoltartását, magatartási szabályként előírta, hogy a sértettekkel közvetlenül vagy közvetve sem léphet kapcsolatba, valamint lakóhelyüktől, munkahelyüktől, és általuk rendszeresen – így különösen nevelési-oktatási, egészségügyi, illetve vallásgyakorlásuk során – látogatott intézményektől is tartsa távol magát.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !