Keresés ebben a blogban

Autópályán tolatva okozott balesetet egy részeg férfi, börtönbüntetésre ítélte a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette, és ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben, 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 10 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte távollétében azt a büntetett előéletű férfit, aki az autópályán tolatva okozott balesetet.  

Az ügyészség az ítélettel szemben a vádlott terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztésre, hosszabb tartamú közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra elítélés érdekében, míg a védő enyhítés miatt jelentett be fellebbezést - közölte a Tatabányai Törvényszék.

A megállapított tényállás szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi az M1 autópályán, a külső forgalmi sávban Budapest irányából Győr felé ittas állapotban vezette a személygépkocsit. 

A férfi a külső forgalmi sávban megállt, hátramenetet hajtott végre, majd ismét megállt. Ugyanebbe a sávba érkezett egy járműszerelvény, amelynek vezetője jobbra kormányzott és vészfékezett, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, a járműszerelvény a személygépkocsi hátsó részének ütközött, ami megperdült és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a járműszerelvény utasai nem sérültek meg. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !