Minden ok nélkül a hajánál fogva kirángatta feleségét a gyermekei mellől, ököllel ütlegelte, fennhangon szidalmazta a nőt

A Tatabányai Járásbíróság 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és a személyi szabadság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben, a vádlottat 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, továbbá 3 évre eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be. 

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett 2021. március 21-ig együtt nevelték 3 közös kiskorú gyermeküket. A vádlott féltékenységből több alkalommal bántalmazta a sértettet, lökdöste, ököllel megütötte, haját tépte, rugdosta, előfordult, hogy a sértettet súlyemelő övvel, övcsattal ütötte meg. 

Egy alkalommal a vádlott a lakásban tört-zúzott, ekkor a sértett a három kiskorú gyermekével kimenekült, majd az éjszakát egy ismerőse lakásában töltötték.

Egy másik alkalommal a sértett nő együtt aludt 2 kiskorú gyermekével, amikor hazaért a vádlott és minden ok nélkül a hajánál fogva kirángatta a feleségét a gyermekek mellől, a másik kezével ököllel ütlegelte, fennhangon szidalmazta. A gyermekek a zajra felébredtek, a bántalmazásnak így tanúi voltak. 

2021. március 21-én a vádlott volt otthon a három kiskorú gyermekkel, miközben az elfogyasztott alkoholtól ittas állapotba került. Mikor a sértett a munkából hazaért, a vádlott ismételten veszekedni kezdett vele, a nő karját tekergette, haját tépte, a konyhai eszközöket dobálta. Amikor a sértett lehajolt, hogy az eldobált tárgyakat a földről összeszedje, a vádlott a tarkójához dobott egy elektromos kést, melytől a sértett tarkója vérezni kezdett. 

A vádlott ezen cselekményei a kiskorú sértettekben nagyfokú félelmet keltettek, magatartása a gyermekek érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !