Vizoviczki-ügy - Jogerősen elítélték a korrupcióval vádolt volt rendőrtisztet

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet helyben hagyva 1 év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Vizoviczki-ügyben korrupciós bűncselekménnyel vádolt, magas beosztású volt rendőrtisztet; a másodfokú döntés jogerős - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Felidézték: a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Vizoviczki László nevével fémjelzett, fővárosi rendőri vezetőket érintő katonai büntetőeljárás során, korrupciós bűncselekmény miatt 2021 májusában emelt vádat a korábban leszerelt volt rendőrtiszt ellen, aki az alapügy egyik vádlottja.

A tényállás szerint a jogász végzettségű vádlott a felelősségre vonás elkerülése érdekében 2020. február 4-én arra akarta rávenni vádlott-társát, hogy mint egykori beosztottja vallomásával vállalja magára a vád tárgyává tett egyes bűncselekményei elkövetését a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa előtti eljárásban - tudatta a főügyészség, amely szerint a vádlott a szívességért cserébe pontosan meg nem határozott összegű havi juttatást ígért.

Emlékeztettek: a Fővárosi Törvényszék tavaly első fokon bűnösnek mondta ki a volt rendőrtisztet vesztegetés bírósági eljárásban bűntettében, és 1 év - 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte. Ezt hagyta helyben 2023. április 6-án kihirdetett másodfokú, ügydöntő végzésével Fővárosi Ítélőtábla, az ítélet így jogerőre emelkedett - tették hozzá.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2014. augusztus 21-én jelentette be, hogy vádat emelt a rendőrségi vesztegetési botrány során ismertté vált, a Hajógyári-szigeten és a belvárosban szórakozóhelyeket működtető Vizoviczki László ügyeiben: a bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatti ügyben 33, a bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatti ügyben 22 vádlottal szemben.

A vádlottak között hét korábbi rendőr, köztük öt volt vezető beosztású rendőrtiszt, korábbi tűzoltó százados, pénzügyőr főhadnagy, egy önkormányzat köztisztviselője és egy közegészségügyi felügyelő is volt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !