Keresés ebben a blogban

Természetkárosítás miatt indult büntetőeljárás a kilőtt farkas ügyében

Természetkárosítás bűntett miatt folyik büntetőeljárás a - sajtóhírek szerint - Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kilőtt farkas ügyében - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott válaszából. A vadászkamara állásfoglalásában elítélte a természetkárosítás bármilyen formáját.

A boon.hu portál korábban azt írta, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) vizsgálódik a Magyarországon kilőtt, svájci jeladóval ellátott farkas ügyében. Az MTI-nek az ORFK megerősítette, hogy az ügyben büntetőeljárás folyik, amelyet a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat természetkárosítás miatt.

Hozzátették, hogy az ügy részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Az Országos Magyar Vadászkamara az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásában azt írta: "a hetvenezer magyar vadászt tömörítő köztestületként és érdekképviseletként, a leghatározottabban elítélik a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el."

Közölték, a borsodi esettel kapcsolatban az illetékes szervezetektől kértek tájékoztatást a történtekről.

"Amennyiben bizonyítást nyer, hogy az adott ügyben vadász volt a tettes, és fény derül a személyére, akkor a vadászkamara saját hatáskörben eljárva is megtesz minden szükséges intézkedést" - írták.

Hozzátették: az esetleges bírósági ítélettől függetlenül, az abból fakadó teendőik mellett ez esetben is érvényre juttatnak minden lehetséges jogi és etikai szempontot.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !