Gátlástalan telefontolvajt fogtak el a rendőrök

A budapesti rendőrök elfogtak egy férfit, aki magát biztonsági őrnek kiadva lopott mobiltelefonokat gyermekkorú áldozataitól.

Egy VI. kerületi aluljáróban szólította le áldozatát egy 46 éves férfi 2023. április 7-én délelőtt. A 13 éves fiúval – magát biztonsági őrnek kiadva – közölte, hogy három idegen követi, akiktől meg akarja védeni. A gyermek mobiltelefonjával a testvérét tárcsázta, mire a férfi a készüléket kivette a kezéből. Azt színlelte, hogy a sértett testvérével beszél, majd a helyszínről a telefonnal együtt elfutott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztály civil ruhás nyomozói akkor már pár perce figyelték a gyanús férfit, akit így menekülése közben gyorsan elfogtak, majd előállították a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra.

A nyomozás adatai szerint a 46 éves Zs. József azon a héten két további alkalommal is úgy vette el 13-14 éves gyerekek mobiltelefonjait egy bevásárlóközpontban, hogy biztonsági őrnek adta ki magát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A terézvárosi nyomozók Zs. Józsefet kétrendbeli lopás bűntett, valamint kétrendeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !