Rá akart gyújtani a kórteremben, halálos tüzet okozott egy beteg egy fővárosi kórházban

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 57 éves férfival szemben, aki  öngyújtóval okozott tüzet az egyik fővárosi kórház kétágyas kórtermében, amelynek következtében egy 73 éves, ágyhoz kötött betegtársa olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül meghalt.

A főügyészség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy a férfit az egyik budapesti kórház Covid-osztályán helyezték el koronavírus-fertőzés miatt. A másik betegágyon fekvő 73 éves férfi az egészségi állapota miatt a mozgásában korlátozva volt, beszélni sem tudott, és - a vádlotthoz hasonlóan - oxigéntámogatásban részesült.

A vádlott, mivel dohányos volt, cigarettát és öngyújtót is tartott magánál; kora reggel az ágyán ülve elővette és meggyújtotta az öngyújtóját, amelynek hatására meggyulladt az ágyneműje. Miután ezt észlelte, segítségért kiáltozott.

A szakápolók meghallották, megkezdték a tűz oltását, valamint az osztályon fekvő betegek kimenekítését és segítséget hívtak. A vádlottat az egyik ápoló lerántotta a földre, és a férfi ezután kikúszott a folyósóra.

Az ápolók a sértett - égő ágy mögött elhelyezkedő - ágyát a kórteremből nem tudták kitolni, és a sértettet sem tudták kihozni, ezért egy újabb kézi tűzoltó készülékkel igyekeztek a lángokat megfékezni.

A helyszínre riasztott rendőrök behatoltak a még égő kórterembe, az ágyában fekvő sértettet kihozták és átadták a mentőknek, a kiérkező tűzoltók pedig a tüzet eloltották.

A súlyos égési sérüléseket szenvedett sértett az azonnali és szakszerű orvosi ellátás ellenére pár órán belül életét vesztette. A vádlott maga is súlyos égési sérüléseket szenvedett - írták.

Az ügyészség közlése szerint a rendőröknek és ápolóknak a tűz miatt 36 beteget kellett biztonságos helyre menekíteniük, a kórterem berendezési tárgyaiban és eszközeiben több mint 15 millió forint kár keletkezett.

A Fővárosi Főügyészség az 57 éves férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !