Több nőt is prostituáltként futtatott egy pár Siófokon

A Siófoki Járási Ügyészség üzletszerű kerítés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel és férfival szemben, akik a vád szerint aktívan közreműködtek több prostituált tevékenységének szervezésében, illetve biztosították az ehhez szükséges tárgyi feltételeket.

A vádirat lényege szerint a férfi és a nő élettársként éltek együtt Siófokon, ahol hosszabb ideje béreltek egy lakást. 2022 nyarán a vádlottak elhatározták, hogy prostitúciós tevékenységbe fognak, és ennek érdekében egy másik siófoki ingatlant is kibéreltek.

A vádlottak ezen időszakban összesen hat nő prostitúciós tevékenységének szervezésébe folytak bele oly módon, hogy ők biztosították a nők lakhatását, illetve élelmezését. A férfi határozta meg a szolgáltatások tarifáit, és figyelt arra, hogy a nők az elvárásának megfelelően, lehetőleg minél több pénzt keressenek. Élettársa a prostituáltak hirdetéseit kezelte az interneten, ő készítette el az ezekhez szükséges fényképeket, illetőleg a hirdetésekre telefonon jelentkező férfiakkal is ő tartotta a kapcsolatot.

A vádlottak az általuk nyújtott szolgáltatásért a prostitúciós tevékenységből származó bevételük 50 %-ának átadását várták el a nőktől, és ily módon közel 1,5 millió forintra tettek szert.

A Somogy Vármegyei Rendőr-kapitányság nyomozói végül 2022 szeptemberében csaptak le a párosra, akiket őrizetbe vettek, majd az ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !