"Most meghalsz!" - Szándékosan elütötte ismerősét egy szabolcsi férfi

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki egy házibuli után szándékosan elütötte ismerősét - tájékoztatta a főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a 27 éves vádlott egy kállósemjéni összejövetelen ittasan vitába keveredett a szintén ittas ismerősével. Dulakodás alakult ki közöttük, ezért a házigazda mindenkit hazaküldött.

A vádlott édesanyját hívta, hogy vigye őt haza autóval. Miután a nő megérkezett, kiszállt az autóból és járva hagyta a gépkocsi motorját. Ezt kihasználva a vádlott beült a volán mögé és nagy sebességgel az autó előtt álló sértettnek hajtott, miközben azt kiabálta: "most meghalsz".

A ház udvarán elütötte a sértettet, aki megpróbált felállni, de a vádlott újra nagy gázt adva, az autóval a falhoz szorította. A bántalmazottnak zúzódott a tüdeje, eltört több bordája és egyéb sérüléseket is szenvedett, főként a mellkasán, melyek életveszéllyel jártak - írták.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben a vármegyei főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tíz év börtönbüntetésre és tíz év járművezetéstől eltiltásra ítélje abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Az ügyben a Nyíregyházi Törvényszék fog ítéletet hozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !