Megszülte gyermekét, majd kitette a szabadba

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki miután egy tanyán megszülte gyermekét, kirakta a lomok közé.

A vádirat szerint az elkövető nő egy tanyán élt családjával. 2021 novemberében észlelte, hogy várandós, de nem tervezte és nem is kívánta a terhességet, amit így el is titkolt.

2022. február 15-én éjjel a nő a ház fürdőszobájában megszülte a gyermekét. Ezután a csecsemőt egy konyharuhába rejtette, majd kivitte a lomok tárolására használt nyitott, ajtóval el nem látott fészerbe, ahol a földre tette. Ekkor a külső hőmérséklet kb. + 2,5 Celsius fok volt.

Az elkövető magára hagyta a gyermeket, majd visszament a házba ahol igyekezett eltüntetni a szülés nyomait. Időközben felébredt anyósa is, aki kérdőre vonta a véres szennyeződéseket látva. A nő azt állította, hogy terhes volt, de elvetélt és a magzatot lehúzta a vécén. Anyósa ekkor mentőt hívott hozzá.

Miután az elkövetőt elvitték a mentők anyósának gyanús lett, hogy vérnyomok találhatók az udvaron is. Követte azokat és így talált rá a fészerben az újszülöttre.

Az elkövető anyósa nyomban újra hívta a mentőket, akik a helyszínre érve már nem tudták megmenteni az újszülött életét. A csecsemő halálát az elhanyagolás, magára hagyás és kihűlés okozta. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !