"Engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket!" - Gyámügyi eljárást biztosító rendőrökre támadt az apa

Letartóztattak egy férfit, aki rendőrökre támadt, miközben azok gyermekei nevelőszülői elhelyezését biztosították egy gyámügyi eljárás alapján - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

Azt írták, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal egyik járási hivatala március 20-án két kiskorú gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél rendelt elhelyezni. A gyámhivatal előzetes eljárása során felmerült, hogy az apa a határozat végrehajtása során agresszíven léphet fel, ezért rendőri segítséget kértek.

A kormányhivatal felkérésére a polgármesteri hivatalnál megjelenő három rendőr és a kormánytisztviselők a közelben lévő presszónál meglátták az egyik gyermeket és az anyját, akinek kézbesíteni akarták a határozatot. Amikor tájékoztatták az asszonyt, hogy határozat született a gyermek elviteléről, kiabálva trágár szavakkal illette a járási hivatal dolgozóit, majd telefonon odahívta élettársát.

Miközben az egyik kormánytisztviselő az anya tiltakozása ellenére elvitte a gyermeket, megérkezett az apa, aki azt üvöltötte a jogszerűen intézkedő rendőröknek és a járási hivatal munkatársainak, hogy: "engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket".

A férfi meg akarta ütni és rúgni az egyik rendőrt, de ő sikeresen védekezett. A rendőr megbilincselni már nem tudta az ellenszegülő férfit, aki ekkor már az élettársát biztosító rendőrökre próbált támadni, de a feléjük irányzott ütések és rúgások sem értek célt.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a többszörösen büntetett előéletű - felfüggesztett szabadságvesztés és folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt álló - férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását - a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt - egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyet a Szegedi Törvényszék elutasított - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !