Meghívást kapott a Rendőrpalotába a kis hős Jázmin

Meghívást kapott a Rendőrpalotába az a talpraesett 8 éves kislány, aki miután észrevette, hogy édesanyja rosszul lett, azonnal hívta a 112-es egységes európai segélyhívószámot. Kuczik János Zoltán vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes látta vendégül Jázmint és édesanyját - olvasható a Zsaru Magazinban.

Az eset február 7-én történt. Jázmin épp az iskolába indult volna, amikor észrevette, hogy édesanyja nem érzi jól magát.  Az anya elmondása szerint nem akarta a kislányt megijeszteni, ezért igyekezett titokban tartani, hogy rosszul van. 

– Magas lázam volt, és minden porcikám fájt. Alig volt erőm – mondja Sztrémi Nikoletta, Jázmin édesanyja. – Kibotorkáltam a fürdőszobába, hogy a hideg zuhany levigye a lázam. Nem is gondoltam volna, hogy a kislányom ezalatt segítséget kér. Nagyon büszke voltam rá.

– Láttam, hogy anyukám rosszul van és tudtam, hogy orvost kell hívni – meséli Jázmin.– Anyutól megtanultam, hogy ha baj van, akkor a 112-es számot hívjam. Beütöttem a számot a mobiltelefonba, és egy néni vette fel a telefont.

A kislány ezután megdöbbentően higgadtan, és részletesen elmondta mi történt, majd megadta a nevét és a pontos címét is. Jázmin a hívásfogadó operátor minden kérdésére összeszedetten válaszolt. Az operátor ezután konferenciabeszélgetésben kapcsolta a mentésirányítót. A kislány elmondta, hogy anyukája a fürdőszobában van és beteg. A mentésirányító kérésére, a kislány bevitte a telefont a fürdőszobába, és kihangosította. Az anyukát meglepte, hogy kislánya felhívta a 112-őt, de megerősítette, hogy valóban nagyon rosszul érzi magát, és orvosra van szüksége. A kislánynak hála, a segítség időben érkezett, és sikerült az édesanyát gyorsan ellátni.

Április 21-én, Jázmin, öccsével, Norberttel, és édesanyjával együtt egy rendőrautóval érkezett a Teve utcai objektumhoz. A két kicsi megilletődve szállt ki az autóból. Látogatást tettek a BRFK Tevékenység-irányítási Központjában is, ahol kipróbálhatták, milyen a tevékenységirányító székében ülni.  Az épületet végigjárva felültek a rendőrmotorra, és megnézték az épületben lévő rendőrségi kiállítást is. Jázmin bevallotta, neki a kiállított bábok és festmények tetszettek a legjobban, mivel ő maga is nagyon szeret rajzolni, és festeni. Az élményekkel teli látogatást követően a kislány boldogan vette át Kuczik János Zoltán vezérőrnagy ajándékát, egy Harry Potteres társasjátékot. (FOTÓ: FRANCZ ILONA)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !