Kábellopásnak indult, vesztegetés és testi sértés lett a vége

A Heves Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy házaspár ellen, akik lopni mentek a „kábelkertbe”, ahol tetten érték őket, majd lebukásuk után a férfi megvesztegette az őrt, végül mivel ez a kísérlete kudarcba fulladt, az autóval történő menekülés közben áthajtott a férfi lábán.

A vármegyei főügyészség vádirata szerint a férj és felesége lopni mentek a Visonta külterületén lévő réz- és alumínium kábelek tárolására használt „Kábelkertbe”, ahová a drótkerítést kivágva bejutottak. A vádlottak cselekményét észlelte a terület biztonsági őre. Az őr feladata volt a létesítmény közelében illetéktelenül tartózkodó, vagy gyanúsan viselkedő személyek igazoltatása, valamint a jogszerű intézkedésnek ellenszegülő, vagy bűncselekmény elkövetésén tetten ért személy elfogása és visszatartása a rendőrség megérkezéséig.

A tettenérés után a férj annak érdekében, hogy az őr megszegje a munkaköri kötelességét, és ne jelentse a munkáltatójának, illetve a hatóságoknak az ő és felesége cselekményét, 20.000 forintot ajánlott fel a férfinek, aki ezt visszautasította.

A vádlottak ezután a gépjárműhöz mentek, és el akartak hajtani a helyszínről. Az őr a távozó vádlottak elé állt, a férj azonban azért, hogy ki tudják vonni magukat a lopási kísérlet miatti felelősségre vonás alól, nagy gázzal elindult az őr felé, akinek el kellett ugrania a személygépkocsi elől annak érdekében, hogy a férfi vádlott ne üsse el őt. A gépjármű bal első kereke ennek ellenére ráhajtott a sértett jobb lábán lévő bakancsra, de csak az acélbetétes első részét érte el, ezért az őrnek nem keletkezett sérülése.

A Heves Vármegyei Főügyészség a férfit – aki visszaesőnek minősül – hatósági eljárásban vesztegetés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint lopás vétségének a kísérletével, míg feleségét ez utóbbi bűncselekménnyel vádolja.

A Heves Vármegyei Főügyészség most benyújtott vádiratában a férfivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, még feleségével szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !