Késsel próbálta tartozását behajtani egy keszthelyi férfi (videó)

A Keszthelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az 50 év körüli keszthelyi férfivel szemben, aki keszthelyi otthonában felkereste az adósát, akire a vád szerint késsel rátámadt az utcán, hogy a tartozása megfizetése érdekében megfenyegesse.

A vádirat szerint a keszthelyi férfi egy kerékpárt és egy hangszórót adott el helybeli ismerősének. A vevő azt ígérte, hogy a 18 000 forintos vételárat pár nap múlva a fizetéséből fogja kifizetni. 

Mivel az adós nem rendezte tartozását, a vádlott erősen ittasan, egy konyhakéssel a kezében megjelent a sértett keszthelyi otthonánál, hogy behajtsa a pénzt. A férfi a nap folyamán telefonon is többször felhívta a sértettet, hogy haladéktalanul fizessen, sőt üzenetet írt neki, melyben veréssel és leszúrással is megfenyegette.

A vádlott csak a sértett édesanyját találta otthon, akivel közölte, hogy megöli a fiát, ha nem adja meg a tartozását. Miután a sértett hazaért és megkapta az üzenetet, felhívta telefonon a vádlottat, aki tíz perc múlva ismételten megjelent a sértett háza előtt, és erőteljes mozdulattal, tenyérrel arcon ütötte a sértettet. Ezután a kezében tartott, kb. 20 cm pengéjű konyhakéssel megindult a sértett felé, aki lefogta a vádlott kezét. Ekkor a kést a vádlott eldobta, majd dulakodni kezdett a sértettel, aki ellökte magától a támadót.

A férfi fel akarta venni az eldobott kést, de az időközben megjelenő hozzátartozók közül az egyik nő megelőzte őt, felvette a kést és távolabb dobta, ami miatt a vádlott úgy pofon ütötte, hogy vérezni kezdett a szája.

A Keszthelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt emelt vádat a férfivel szemben és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !