Keresés ebben a blogban

Gyorsan lebukott a zsaroló trió

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése és aktív közreműködése alapján a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai három személyt fogtak el, akik a megalapozott gyanú szerint több alkalommal több millió forintot követeltek a sértettől.

Egy aggódó édesapa feljelentése alapján indult büntetőeljárás a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettesek ellen, akik a gyanú szerint 2023. április elején  telefonon felhívták a bejelentő 21 éves fiát, és megfenyegették, valamint több millió forint készpénz átadására kényszerítették. Az elkövetők egy baracskai parkolót jelöltek meg a pénzátadás helyszínéül, ahol a sértett a követelést teljesítette.

Nem sokkal később a zsarolók újra megkeresték az áldozatot, hogy további összegeket szerezzenek tőle, és a kifizetési határidejét 2023. április 12-re határozták meg. Erre a napra kitűzött találkozón azonban a sértetten és az elkövetőkön kívül a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály és a felderítésben közreműködő Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai is jelen voltak. Az  M7-es autópálya  pihenőjében történt rajtaütésen a rendőrök egy 28 éves csákberényi férfit és annak két székesfehérvári társát fogták el, és állították elő.

A nyomozók mindhárom férfit őrizetbe vették és bűnszövetségben elkövetett zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, továbbá előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására - közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !