Összeverte, az udvarra lökdöste, majd hagyta kihűlni a magatehetetlen nőt

A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a hatvanas éveiben járó terhelttel szemben, aki durván bántalmazta ismerősét, és a hideg földön hagyott nőhöz csak órák elteltével hívott segítséget.

A vádirat lényege szerint a Somogy vármegyei községben élő férfihez évek óta járt a sértett ruháit kimosni és italozni.  A sértett 2021 áprilisában is alkoholt fogyasztott a vádlottnál, ahol ittasan levette felsőruházatát és a konyhában lévő egyik ágyra feküdt. A terhelt felszólította a nőt, hogy menjen el, de ennek nem tett eleget, ezért a férfi öklével, közepes erővel ütni kezdte. A sértett már indult volna, amikor a férfi leszakította melltartóját, majd a hideg idő ellenére a félig ruhátlan nőt az udvar felé lökdöste. Az ittas sértett a lépcsőknél elvesztette egyensúlyát és arccal a lépcső előtti betonozott részre esett, ahol az agresszív férfi tovább bántalmazta.

A vádlott ezt követően a magatehetetlen, nyolc napon túli sérülést is szenvedett nőt órákra a hidegben hagyta, a mentőket akkor hívta, amikor a sértett kihűlés következtében már életveszélyes állapotban volt.

A férfi a büntetőügy megindulása után, 2021 októberében ismét megverte a nőt, ez alkalommal eltörte az orrát.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !