Élettársát ajánlotta fel három képért

A Körmendi Járásbíróság 1 rendbeli hozzátartozója sérelmére fenyegetéssel elkövetett kerítés bűntettének kísérlete és 1 rendbeli testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt halmazati büntetésül 7 év 6 hónap fegyházra ítélt egy többszörös visszaeső férfit azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

A vádlott az élettársával (sértett) együtt 2021 június elején Szentgotthárdon vállalt munkát, ezért 2021. június 3-án ide utaztak egy másik vármegyei lakóhelyükről és egy munkásszállón laktak. A vádlott 2021. június 6-án megbeszélte egy munkatársukkal (tanú), hogy a sértettel együtt elmennek hozzá délután beszélgetni és italozni. A tanú lakásán töltött idő alatt a vádlottnak megtetszett a falon három – ismeretlen szerzőtől származó, dekorációs célból kihelyezett – kép, amelyet megemlített a sértettnek is, s arra szólította fel őt, hogy a képekért cserébe feküdjön be az ágyba, s létesítsen szexuális kapcsolatot a tanúval. Az időközben ittas állapotba került vádlott e célja elérése érdekében egy idő után agresszíven lépett fel a sértettel szemben, emelt hangon fenyegette őt azzal, hogy megöli, ha nem teszi meg, illetve azt közölte vele, hogy ezt meg kell tennie, mert ezzel jól járnak. A vádlott közben a tanúnak felajánlotta azt, hogy élettársa szexuális kapcsolatot létesít vele a falon lévő három képért cserébe. A sértett és a tanú között szexuális kapcsolat végül nem jött létre, mert a sértett és a vádlott között veszekedés alakult ki, a vádlott a sértettet a kezénél fogva megrángatta, s a telefonját is összetörte. Ezután a sértett a vádlott vele szemben tanúsított viselkedése miatt, s tőle félve inkább elhagyta a tanú lakását, majd a vádlott is követte őt és együtt a munkásszállóra visszamentek.

A munkásszállóra visszatérve a vádlott folyamatosan szidalmazta az élettársát, kiabált vele és számonkérte rajta azt, hogy nem létesített szexuális kapcsolatot a tanúval a képekért cserébe. A munkásszállón a szobájukban az esti órákban a vádlott bántalmazta is a sértettet, amely miatt a nő nyolc napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett el. A vádlott az előbbieket követően és mivel sértett ezek miatt feljelentést tett ellene, rendszeresen szidalmazta és többször fenyegette is a nőt.

2021. július 16-án lakóhelyükön a vádlott ismét szidalmazta, és újfent bántalmazta is a sértettet, őt a kezénél fogva rángatta és egyszer ököllel arcon ütötte, amely miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést szenvedett el. 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását, amelyet szintén megfellebbezett a vádlott és a védő.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !