Keresés ebben a blogban

Nem vette észre a STOP táblát, elütötte a szabályosan közlekedő motorost (videó)

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az útkereszteződés előtt nem vette észre a Stop táblát, ezért lassítás és megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe.

A vádirat szerint a vádlott a munkáltatója kistehergépkocsival közlekedett Hajdúnánáson. A járműben a vádlott két utast is szállított, biztonsági öveiket valamennyien becsatolták.

Derült, tiszta, napos időben, közepes forgalomban, száraz aszfaltburkolatú úton a vádlott körülbelül 40 km/h sebességgel haladt egy útkereszteződés felé. A vádlott nem vette észre a rá vonatkozó Stop táblát, ezért nem lassított és nem állt meg, hanem változatlan sebességgel behajtott az útkereszteződésbe. A vádlott így nem adott elsőbbséget a keresztező úton szabályosan, segédmotoros kerékpárral egyenesen haladó 72 éves sértettnek. A vádlott járművének jobb oldali első sarokrésze érintőlegesen ütközött a sértett motorkerékpárja hátsó kerekével, ettől a sértett egyensúlyát vesztette és az úton felborult.

A baleset következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést és agyrázkódást szenvedett, valamint zúzódásos, hámhorzsolásos sérülései keletkeztek.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !