Felgyújtott egy munkásszállót egy 32 éves sarkadi férfi, emberölési kísérlet a vád

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják azt a 32 éves férfit, aki szándékosan tüzet okozott egy kiskunfélegyházi munkásszállón - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint gyújtogatásról érkezett bejelentés egy kiskunfélegyházi asztalosüzemből csütörtök délelőtt a rendőrségre. A helyszínen kiderült, hogy az üzem felett kialakított munkásszálló egyik lakója a folyóson lévő éghető anyagokat meggyújtotta, több helyen tüzet okozva, majd távozott úgy, hogy tudta: az épületben többen tartózkodnak. A tüzet a lakók észrevették, és még a tűzoltók kiérkezése előtt elkezdték oltani; ekkor ketten könnyebben megsérültek.

A rendőrök a gyújtogatással gyanúsítható 32 éves sarkadi férfit a kiskunfélegyházi vasútállomáson elfogták és előállították.

Kihallgatása után őrizetbe vették, és javasolják letartóztatását.

A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a Parkerdő utcában lévő épületben mintegy tíz négyzetméteren berendezési tárgyak, további egy-egy négyzetméteren ruhaneműk égtek, és füsttel telt meg az ingatlan második szintje. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A mentők egy embert kórházba vittek. (MTI / Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !