Elcsent autóval furikáztak a fiúk, de ez csak a "kissebbik" baj

Befejezték a bonyhádi rendőrök az eljárást három fiatalkorú gyanúsított ügyében, akik Harcon egy ház berendezését és egy autót törtek össze szándékosan, egy másik kocsit pedig Zombáról kötöttek el - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy nő tett feljelentést Zomba-Nagytormásról, mert ismeretlen tettes ellopta a háza előtt parkoló lezáratlan Suzukiját, míg ő rövid időre bement a házba. Ezzel szinte egy időben tett bejelentés a rendőrségre Kétyről egy másik nő, mivel a háza udvarán egy idegen kék Suzukit talált lezárt állapotban. A ház nyílászáróit, illetve az udvarban álló saját autóját pedig ismeretlenek megrongálták.

Az ügyben intézkedő rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, helyszíni szemlét tartottak. A beszerzett információk alapján rövid időn belül három fiatalkorú kétyi lakosra terelődött a gyanú.

A rendelkezésre álló személyleírás alapján a fiúkat elszámoltatták, mely során egyikük zsebéből elő is került a kérdéses kék autó indítókulcsa. A fiatalok  elmondták, hogy az autót ők lopták el Zombáról, majd Kétyen az udvarban még „köröztek” vele, amitől az megrongálódott. Az autót végig ugyanaz a fiú vezette. A házban nem először jártak, ott korábban ők törtek - zúztak. Elismerték azt is, hogy az udvarban - a fészer alatt parkoló - platós teherautót is ők rongálták meg. Azt nem tudták megmondani, miért tették mindezt, csak azt, hogy közös szándék vezette őket.

A beszerzett szakértői vélemények szerint a garázda fiatalok több, mint 3 millió forintos kárt okoztak a ház olasz, valamint a teherautó és a berendezési tárgyak magyar tulajdonosának. Az elkötött Suzuki esetében a jogosulatlan használaton túl a nem rendeltetésszerű használattal további közel 200.000 forint kárt is okoztak az autó gazdájának.

A gyanúsítottaknak jármű önkényes elvétele bűntett és nagyobb kárt okozó rongálás bűntett miatt kell felelniük.

Az ügy vizsgálatát a Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték és a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldték meg. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !