10 millió forintot raboltak el egy idős házaspártól Móron

A Fejér Vármegyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt indítványozta két férfi letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint 2023. február 2-án, Móron kiraboltak egy idős házaspárt.

A nyomozás adatai szerint a férfiak éjjel, egy óra körül befeszítették a házaspár házának ajtaját, bementek a házba, ott kutatást, forgatást végeztek. A zajra a ház hálószobájában alvó férfi felébredt és kiment az előszobába, a gyanúsítottak ekkor a fejére egy kabátot dobtak. A sértett ennek hatására elesett, őt az egyik férfi a fejénél fogva a földre szorította, eközben pedig a két társa a lakóépület helyiségeit átkutatta. A férfiak a zajra felébredő idős asszony fejére szintén egy ruhadarabot tettek, majd 10.000.000 forint készpénzzel távoztak a helyszínről - közölte a Fejér Vármegyei Főügyészség.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés – megalapozottan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől. Mivel a cselekményt visszaesőként követték el, feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. Megalapozottan lehet tartani továbbá attól, hogy a gyanúsítottak a tettestársaikkal, illetve a sértettekkel történő kapcsolatfelvétellel a bizonyítást veszélyeztetnék, továbbá a sértetteket megpróbálnák jogellenesen befolyásolni.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !