Fedett nyomozó buktatta le a Veszprém megyei dílereket

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség négy várpalotai férfival szemben, akik közül hárman a cselekményüket olyan mennyiségű kábítószerre követték el, hogy az a bűncselekmény legsúlyosabban minősülő esetét valósítja meg.

A vádirat szerint a legidősebb, 48 éves férfi 2021-ben kábítószerrel kereskedett Várpalotán, melyhez részben sógorától, részben ismeretlen személytől szerezte be a drogot, melyet azután a vele szorosan együttműködő és rendszeres anyagi haszonszerzésre törekvő 33 éves társa hozott forgalomba, akit ebben a bátyja segített.

A 33 éves elkövető előbb csak saját fogyasztásra vásárolt a férfitől, majd nagyobb tételeket kezdett el venni, hogy azokat továbbértékesítse. Vásárlói között azonban egy fedett nyomozó is volt, akinek 2021 augusztusában összesen mintegy 300 gramm speed-et adott el.

A 33 éves vádlottat a kábítószer kereskedelmében a fivére segítette, akivel egy veszprémi bérelt garázsban tárolták a kábítószert és a kiméréséhez, porciózásához szükséges eszközöket. A rendőrség 2021 augusztusában a garázst átkutatta, és a jelentős mennyiségű kábítószernek minősülő ecstasy tablettákon túl szintén jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagokat is talált a testvérpárnál.

Az ügyészség a vádiratában mind a négy elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta, melyen túl a 48 és a 33 éves férfival szemben pénzbüntetés kiszabására és a kábítószer kereskedelmével szerzett bevételeik erejéig vagyonelkobzás alkalmazására is indítványt tett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !